Vloerverwarming 

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming onder de tegelvloer omdat dit het hoogste comfort biedt voor een tegelvloer. Met vloerverwarming komt u bij de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving. Vloerverwarming is hygiënisch, mooier en gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en bewuster omgaan met ons milieu een steeds grotere rol.

De voordelen van vloerverwarming:

  • Warmte gaat naar boven. De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst.
  • Geen radiatoren. Geen zichtbare verwarmingselementen in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst en bij nieuwbouw meer mogelijkheden.
  • Zuiniger. Vloerverwarming is energiebesparend! De temperatuur kan 1á 2 graden lager ingesteld worden.
  • Hygiënisch. Een uitkomst voor mensen met allergieproblemen of astma. Vloerverwarming reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid.

Vloerverwarming installeren

Ons installatieteam kan vloerverwarming op 2 manieren verwerken:

Inslijpen in de bestaande dekvloer
Inslijpen gebeurt meestal in bestaande woningen waar al een afwerkte vloer ligt. De slangen worden dan ingeslepen en daarna kunnen gelijk de tegels er op worden verlijmd.

Binden op bouwstaal netten
Binden op bouwstaalnetten gebeurt vaak in de nieuwbouw woning waarin nog geen afgewerkte vloer ligt. Het voordeel is dat er eerst isolatiemateriaal gelegd kan worden. Deze zorgt ervoor dat de warmte niet eerst een paar cm de vloer in kan, maar direct naar boven straalt.  

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak