Tegelvloer leggen

Als tegelspecialist kunnen wij natuurlijk uw vloer strak en vlak leggen. Na een inspectie van de ondergrond adviseren wij u welke legwijze voor uw vloer het mooiste resultaat oplevert.

Tegelvloer leggen in tegellijm

Is de ondervloer van de ruimte egaal en vlak dan kunnen we uw vloertegels in speciale tegellijm leggen. Deze wijze van tegels leggen wordt het meeste toegepast. Is de tegelvloer niet voldoende vlak dan kunnen de vloertegels wellicht verlijmd worden met een dikbed lijm. Deze speciale tegellijm wordt met een grovere vertanding aangebracht waardoor de lijm hoger blijft "opstaan" en het mogelijk wordt om de vloertegels tijdens het leggen te corrigeren.


Tegelvloer leggen in speciebed

Deze wijze van vloertegels leggen wordt vaak gekozen als er geen dekvloer aanwezig is of als de tegels niet van gelijke dikte zijn. De vloertegels worden direct in een laag zand/cement specie gelegd en hiermee zijn mooie, vlakke tegelvloeren te realiseren. Het vereist vakmanschap en materiaalkennis om een tegelvloer in een speciebed te leggen.


Tegels leggen over bestaande tegelvloer

Het is goed mogelijk om nieuwe tegels te leggen over een bestaande tegelvloer heen. Voorwaarde is natuurlijk dat de bestaande tegelvloer vlak is, vetvrij wordt gemaakt en voorzien wordt van een speciaal hechtmiddel. Daarbij moet ook goed gekeken worden of er genoeg ruimte beschikbaar is bij deuren, kozijnen, buitendeuren en tuindeuren.


Tegelzetter nodig?

Zoekt u een tegelzetter in de omgeving van Breda? Of wilt u gratis advies over de diverse soorten tegels en het legger ervan? Neem dan direct contact op met één van onze tegel adviseurs.

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak