Natuursteen

Natuursteen is een verzamelnaam voor alle stenen die op natuurlijke wijze zijn gevormd. Natuursteen kent vele variëteiten en wordt vanuit de gehele wereld naar de Benelux gehaald. Onderverdeeld in 3 soorten kennen we de stollingsgesteenten (graniet, basalt), afzettingsgesteenten (kalksteen, zandsteen) en metamorfen (marmer). Hieronder een kleine greep uit de vele mogelijkheden die wij u in onze showroom kunnen tonen.

Belgisch hardsteen

De meest gebruikte natuursteen is de Belgische hardsteen of blauwsteen wat een afzettingsgesteente is en in de Ardennen gevonden wordt. Het is ontstaan in de Carboon periode ca. 360-300 miljoen jaar geleden.

Vloeren van Belgisch hardsteen zijn altijd uniek door de vele schakeringen en tekeningen door de kalkskeletten, koralen, schelpen en zeelelies.

Braziliaans leisteen

Er zijn vele soorten leisteen, maar de meest gebruikte voor het interieur komt uit Brazilië. Deze groeves leveren een constant product van hoge kwaliteit bekend door zijn uitstekende eigenschappen, waaronder duurzaamheid, slijtvastheid, buigsterkte en stroefheid.

Italiaans marmer

Italië het land van de vele soorten marmer. De bekendste is Bianca Carrara, maar ook Travertin. Deze mamersoort is gevormd in poelen langs bergwanden in warme, waterrijke gebieden. Crémekleurig, wit of okergeel met een open of gesloten structuur. Bekende monumenten zijn: Monument op de Dam en het wereldberoemde Colosseum.

Natuursteen vloer leggen

Leggen van natuursteenlvloeren vereist vakmanschap. Als ervaren tegelzetters kunnen wij ook uw tegelvloer leggen. Neem direct contact met ons op.

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak