Michel Bissels: “Wij zijn echt goed in het plaatsen van tegels”

27 september 2019 - Het ondernemersbloed stroomt door de aderen van Michel Bissels, directeur en eigenaar van Tegel-Allure. Op 24-jarige leeftijd (1998) zag de Brabander een gat in de markt en dook in de wereld van tegels. In 2007 kwam daar een showroom bij, onder de naam Tegel-Allure.In het Haagje van het Zuiden, de bijnaam van Breda, begon Tegel-Allure als van oudsher een tegelzetbedrijf. Inmiddels is het ook een voltallig badkamerspecialist die zowel tegels als complete badkamers verkoopt en installeert. Wie is deze gedreven eigenaar? Ik ging bij hem op bezoek in de gezellige Brabantse stad.

Door Jasper Boot

De klant staat op één
In de middag arriveer ik in de ruime showroom, waar ik hartelijk welkom wordt geheten door verkoper Niek. Michel moet nog even langs een klant om iets te repareren. Het typeert de eigenaar in positieve zin, want de klant staat bij hem op één. En terecht. Wie zich wil onderscheiden, zal altijd een stapje harder moeten zetten dan de rest. Na een uitgebreide rondleiding van verkoopspecialist Niek neem ik plaats aan tafel en begint Michel enthousiast zijn verhaal te vertellen.

Tegels TBE

Het hogere segment
Waar Tegel-Allure altijd bekend staat om haar exclusieve positie in het hogere segment van de tegel- en badkamermarkt, besloot Michel het roer in 2012 om te gooien. “Tijdens de economische recessie ging ik zoeken naar alternatieven om de omzet te verhogen. Ik koos er toentertijd voor om badkamers spotgoedkoop aan te bieden, maar ik merkte dat het géén positief effect had op de zaak.” Al heel snel gooide de eigenaar het roer om. Een positieve wending was aanstaande, want sindsdien kan Tegel-Allure haarzelf echt weer onderscheiden, namelijk met uitstekende service verlenen.

Samenwerking met franchiseformule met Bad in Beeld
“In 2014 stond de formulemanager van Bad in Beeld bij mij op de stoep. Eigenlijk precies op het juiste moment, want ik wilde meer badkamers gaan realiseren voor klanten.” Zo gezegd, zo gedaan. Tegel-Allure werd onderdeel van de franchiseformule Bad in Beeld. “Sindsdien verkoop ik ook meer badkamers. Waar wij voor 2014 meer tegels verkochten, is de verhouding tegenwoordig fifty fifty”, blikt de eigenaar nog even terug.

"Eigenlijk precies op het juiste moment, want ik wilde meer badkamers gaan realiseren voor klanten.”

Unieke positie in de markt
“Het heeft nog een aantal jaar geduurd dat men ons niet meer zag als een discounter, terwijl wij dat maar heel even zijn geweest. Tegel-Allure heeft een unieke positie in de markt, aangezien je bij ons één contactpersoon hebt. Klanten vinden het fijn om met één iemand te schakelen tijdens een verbouwing. Vanzelfsprekend betaal je daar ook voor, maar dan wordt wel alles voor je in goede banen geleid.”

“Wij zijn echt goed in het leggen van tegels. Mag ik dat zeggen?”, stelt hij zichzelf direct een kritische vraag. “Ja, dat mag ik,” concludeert Michel. “Ik durf best te stellen dat wij goed zijn in het plaatsen van tegels. Ik zit inmiddels al 21 jaar in het vak en weet echt wat er speelt en hoe het moet gebeuren.”

“Ik durf best te stellen dat wij goed zijn in het plaatsen van tegels."

Het vernieuwen van de showroom
In 2007 vond Michel een geschikte locatie om zijn tegels tentoon te stellen, nabij het Rat Verlegh stadion. De thuisbasis van profclub NAC Breda ligt op loopafstand van de showroom op het industrieterrein. “Ik vind het fijn dat wij niet op een locatie zitten waar mensen zomaar even binnen komen wandelen. Bij ons komen klanten heel gericht naar de showroom voor advies, dat is een bewuste keuze vanuit mij geweest.”

“In 2020 gaat onze showroom op de schop, dan willen wij meer badkameropstellingen laten zien en minder tegels. Voor komend jaar is dat één van onze speerpunten”, geeft Michel antwoord op mijn laatste vraag.

Na afloop van het interview sta ik nog even op informele wijze te praten met Michel over het ondernemerschap. De 45-jarige ondernemer werkt zes dagen in de week, heeft een gezin thuis te runnen en heeft elke dag een flinke reisafstand te overbruggen. Toch klaagt hij er geen moment over, want Michel doet wat hij leuk vindt, namelijk klanten tevreden maken. Een prachtige eigenschap van een ondernemer met een écht ondernemershart. 


Benieuwd naar de showroom van Tegel-Allure? Kom gerust eens binnenwandelen of maak vrijblijvend een afspraak. 

Maak een afspraak

Bezoek onze showroom Maak vrijblijvend een afspraak!

Maak een afspraak